Home Zo werkt het Award Commissie

Award Commissie

Voor de ANKO Ondernemers Award is een deskundige commissie samengesteld. De Award Commissie kiest uit alle voorgedragen ondernemers drie genomineerden.

Deze commissie bestaat uit een vaste voorzitter, de voorzitter van de ANKO Beleidsadviescommissie Ondernemerschap én de winnaar van de voorgaande award.

Even voorstellen: De Award Commissie

Maurice Vervoort (voorzitter van de Award Commissie)
Maurice Vervoort is kapper en eigenaar van zes kapperszaken, met in totaal zo’n 60 medewerkers. Maurice werkt al 37 jaar in de kappersbranche. Hij runt ook een eigen marketingformule voor de kappers: De Haarverzekering. Maurice is lid van de ANKO Beleidsadviescommissie Ondernemerschap. In zijn vrije tijd is Maurice voorzitter van Omroep Peel en Maas met 110 vrijwilligers.

Meral Halaceli
Meral Halaceli is voorzitter van de ANKO Beleidsadviescommissie Ondernemerschap. Na haar studie Communicatiewetenschappen vond Meral een baan bij een grote multinational, maar na twee jaar ontstond de behoefte om een eigen kappersonderneming te starten. De uitdaging van het naar eigen inzicht leiden van een bedrijf en de enorme verantwoordelijkheid spraken haar aan. In 2007 vertrok ze naar New York om inspiratie op te doen en startte een jaar later haar een eigen City Spa in Enschede. 

Leander Grotenhuis
Leander Grotenhuis is kapper en eigenaar van kapsalon Leander Hairdressers Dieren (welke bijna 160 jaar bestaat), Leander Hairdressers Zutphen en Leander Academy. Hij geeft nationaal educatie voor een toeleverancier en hij was de eerste winnaar van de ANKO Ondernemers Awards in 2021. Sinds 1 januari 2022 is Leander tevens ANKO-bestuurslid.