Award Commissie

Home Zo werkt het Award Commissie

Voor de ANKO Ondernemers Award is een deskundige commissie samengesteld. De Award Commissie kiest uit alle voorgedragen ondernemers drie genomineerden.

De commissie is voor een jaar vastgesteld en bestaat uit twee leden van de ANKO Ledenraad en twee leden van de ANKO Beleidsadviescommissie Ondernemerschap. Het vijfde lid van de commissie wordt door deze vier leden gekozen en dient een expert te zijn op het gebied van ondernemerschap. We zijn er trots op dat de bekende styliste Danie Bles deze rol dit jaar zal vervullen.

De Award Commissie 2020 bestaat uit:


Maurice Vervoort (voorzitter van de Award Commissie)
Maurice Vervoort (49) is kapper en eigenaar van drie kapperszaken, met in totaal 29 medewerkers. Maurice werkt al 35 jaar in de kappersbranche en viert in 2020 zijn 25-jarig jubileum als saloneigenaar. Hij runt ook een eigen marketingformule voor de kappers: De Haarverzekering. Maurice is lid van de ANKO Beleidsadviescommissie Ondernemerschap. In zijn vrije tijd is Maurice voorzitter van Omroep Peel en Maas met 110 vrijwilligers.

Danie Bles
Zakenvrouw, styliste en fashionexpert Danie Bles staat niet alleen aan het roer van de Amsterdam Fashion Week, maar is ook eigenaar van ByDanie, ByDanie Designer Vintage Store, ByDanie Style School en Maison365. Danie is een mode-ondernemer pur sang die altijd kansen ziet. Ze staat bekend om haar 365 graden concepten, marketingstrategieën en producties van evenementen. Haar ondernemerservaring en kritische blik zijn van grote waarde voor de Award Commissie.

Meral Halaceli
Meral Halaceli is lid van de ANKO Beleidsadviescommissie Ondernemerschap. Na haar studie Communicatiewetenschappen vond Meral een baan bij een grote multinational, maar na twee jaar ontstond de behoefte om een eigen kappersonderneming te starten. De uitdaging van het naar eigen inzicht leiden van een bedrijf en de enorme verantwoordelijkheid spraken haar aan. In 2007 vertrok ze naar New York om inspiratie op te doen en startte een jaar later haar een eigen City Spa in Enschede. 

Lianne Sanders
Lianne Sanders (50) is een zeer veelzijdige onderneemster uit Veldhoven. Ze runt al 25 jaar een kapsalon en heeft ook een winkel in galajurken. Lianne is lid van de ANKO Ledenraad. Daarnaast is zij lid van een examencommissie en in deze rol schrijft zij nieuwe examens voor het kappersvak. Ze werkt bovendien als assessor én is voorzitter van een broodfonds.

Esmie Post
Esmie Post werkt als zelfstandig ondernemer in het kappersvak en daarnaast als freelance educator voor o.a. Kadus Professional door heel Nederland. Naast trainingen geeft zij ook presentaties in salons en op beurzen en is ze actief op verschillende MBO-scholen. Esmie is lid van de ANKO Ledenraad. Daarnaast zet zij zich als ANKO-ambassadeur op meerdere manieren gepassioneerd in voor de branchevereniging.